[ultimate_heading main_heading=”MLADINSKA TOČKA PODBOČJE” spacer=”line_only” spacer_position=”bottom” line_height=”5″ line_color=”#34c4db” main_heading_font_family=”font_family:Exo 2|font_call:Exo+2|variant:800″ main_heading_style=”font-weight:800;”][/ultimate_heading]

Sedež
Podbočje 62, 8312 Podbočje

Telefon
040/615-441 (Nina)
Delovni čas
Sobota: 10.00 – 12.00
Julij in avgust: ZAPRTO

MT Podbočje je skupni projekt KS Podbočje in Mladinskega centra Krško. Namen točke je zagotavljanje dejavnosti za otroke in mlade v okolju, ki je od Krškega precej oddaljeno in tako nima dovolj priložnosti za vključevanje v tovrstne programe. Nastala je na pobudo mladih iz lokalnega okolja.

Za uresničitev namena se 10 animatorjev-prostovoljcev vseskozi trudi za dober program z različnimi izobraževalnimi, športnimi, ustvarjalnimi, družabnimi aktivnostmi, vsak petek in soboto popoldan v prostorih KS Podbočje. Organizirane so tudi počitniške aktivnosti, poletni tabori in rojstnodnevne zabave za otroke. MT Podbočje sodeluje tudi z okoliškimi društvi, s katerimi organizirajo delavnice za otroke. Vsako leto MT organizira dobrodelni dogodek, denar pa nameni otrokom iz lokalne skupnosti, ki živijo v pomanjkanju. Slogan dogodka je Otroci za otroke.

Mladinska točka vseskozi deluje na področjih:

– neformalno izobraževanja

– ustvarjalne delavnice za otroke (od 3. leta starosti naprej)

– uporaba računalnika in dostop do interneta

– prostočasna, kreativna, interakcijska dejavnost

– športno-rekreativne dejavnosti

– večeri družabno-zabavnih iger

– filmski večeri

– gledališke predstave

– počitniške aktivnost

– kuharske delavnice

– poletni tabori

– podpora prostovoljcev lokalnemu okolju (prireditve, varstvo otrok)

– pridobivanje izkušenj prostovoljcev

– ostale prostočasne dejavnosti

– sodelovanje s šolo …